Skirtingos spalvos – skirtingos ir reikalingos medžiagos mūsų vaikams…

3 gr. mokytojos padėjėja Aldona pažaidė su daržovių ir vaisių spalvomis. Kadangi įvairovė yra raktas į sveiką mitybą, kiekvieną kartą galime rinktis vis kitokios spalvos – žalių, geltonų, oranžinių, raudonų – vaisių ir daržovių, taip pat galime jas valgyti šviežias. Bus nenuobodu, o organizmas gaus skirtingų naudingų medžiagų… Skirtingų spalvų daržovės ir vaisiai suteiks organizmui  skirtingų naudingų medžiagų.  Geltonos bei oranžinės spalvos daržovės ir vaisiai (morkos, moliūgai, citrinos) turi beta karoteno, taip pat vitamino A, kuris gali pagerinti regėjimą, stiprinti plaukus ir nagus. Aldona vaikučiams linki būt sveikiems stipriems ir valgyti įvairius vaisius ir daržoves.

Daržovių ir vaisių  nauda ir jų svarba mitybos racione ypač reikalinga  vaikams. Vis tik paskatinti mažuosius valgyti daugiau daržo ir sodo gėrybių dažnai yra itin nelengva užduotis. Todėl mokytojos padėjėja Rūta 16L grupėje ugdytiniams,  pasitelkus  kūrybiškumą, suteikė daug džiaugsmo…

visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Kristina

Informacija atnaujinta: 2021-10-01 18:10:34

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Translate »
Skip to content